Ραβανί με μαστίχα και καρύδα
Υλικά
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 280 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ. ινδική καρύδα σε τρίμμα
- 5 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- Λικέρ μαστίχας και τρίμμα ινδικής καρύδας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
- 800 ml νερό
- 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ραβανί, εκτός από τα αυγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για λίγη ώρα. Ακολούθως, το ρίχνουμε ομοιόμορφα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Στο μεταξύ, πρέπει να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Γι' αυτό το σκοπό, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 8 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που ετοιμάσαμε και αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα να το απορροφήσει.
Κατά το σερβίρισμα, μπορούμε -προαιρετικά- να περιχύσουμε κάθε κομμάτι με λίγο λικέρ μαστίχας και να πασπαλίσουμε με τρίμμα ινδικής καρύδας.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου