- 1 1/2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1/2 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αμμωνία
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
- 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι :
- 4 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 4 μεγάλες κ.σ. μέλι
- 2-3 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση :
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, την σόδα και την αμμωνία.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι.
3. Προσθέτετε το σιμιγδάλι.
4. Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά.Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.Ζυμώνετε ελάχιστα μέχρι να γίνει μία ωραία ζύμη.(Προσοχή μην ζυμώσετε πολύ γιατί η ζύμη θα κόψει και θα βγάλει το λάδι.)
5. Πλάθετε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλετε.
6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30' ανάλογα το μέγεθος.Έπειτα τα βάζετε σε ένα ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.
7. Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι.Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί για 6'-7' από το σημείο βρασμού.
8. Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι στα κρύα μελομακάρονα.
9. Αφήνετε να απορροφήσουν το σιρόπι και μετά από καμιά ώρα τα αναποδογυρίζετε.
10. Όταν απορροφήσουν το σιρόπι τα μελομακάρονα τα τοποθετείτε σε χριστουγεννιάτικες πιατέλες και πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια.
Bon appetit
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου