Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Είναι ένα απλό παραδοσιακό γλυκό, που όμως θα σας μείνει αξέχαστο!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα πλήρες
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Άχνη και κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα
Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε από ψηλά λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 45 λεπτά).
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε πριν τα αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τον αντίστοιχο χυμό τους.
1 λίτρο γάλα πλήρες
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Άχνη και κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα
Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε από ψηλά λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 45 λεπτά).
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε πριν τα αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τον αντίστοιχο χυμό τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου