Χοιρινό με δεντρολίβανο
Σε νόστιμη μαριναρισμένη σάλτσα.
Υλικά:
- 4 χοιρινά φιλέτα
- 1 κ.σ. λικέρ τσέρι
- χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- Αφού αφαιρέσετε όλο το πάχος από το κρέας, κόβετε τα φιλέτα, οριζόντια στα δύο.
- Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα ρηχό σκεύος και τα περιχύνετε με το τσέρι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτετε το δεντρολίβανο και αφήνετε να μαριναριστεί για 15′.
- Κατόπιν, βάζετε το κρέας στο γκριλ για 7′ να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
- Στο μεταξύ, αφού ρίξετε λίγο νερό (περίπου 4 κ.σ.) στον ζωμό της μαρινάτας , τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε το κορν φλάουρ (αφού το έχετε χτυπήσει λίγο στο μπλέντερ με 1-2 κ.γ. νερό, να γίνει μία ελαφριά κρέμα).
- Ανακατεύετε συνέχεια σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε τις φέτες χοιρινού με τη σάλτσα και τις συνοδεύετε με βρασμένο αρακά και πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου