Γλυκό πατσαβούρα από το Πάπιγκο
Πατσαβουρόπιτα
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ζάχαρη
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο βιτάμ λιωμένο
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
Πως το κάνουμε:
1.Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύω με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Βουτυρώνω ένα ταψί με βιτάμ. Βάζω ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνω δύο κουταλιές γέμιση. Σουρώνω το φύλλο στην άκρη του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ στο ταψί όλα τα φύλλα και όλη την γέμιση, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.
2.Ρίχνω λίγο ηλιέλαιο από πάνω και βάζω το γλύκισμα στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε κατσαρόλα βάζω τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για λίγα λεπτά.
3.Όταν ψηθεί το γλυκό το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το σιρόπι χλιαρό πάνω του σιγά σιγά με μία κουτάλα. Όταν σερβίρω αν θέλω πασπαλίζω με λίγη τριμένη κανέλα.
Πατσαβουρόπιτα
Το ηπειρώτικο αυτό γλυκό το έχουμε δοκιμάσει σε πολλές παραλλαγές στην Ελλάδα και είναι το ίδιο νόστιμο . Στην Ήπειρο όμως έχει την τιμητική του σε όλες τις γιορτές και τι ς Κυριακές.
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ζάχαρη
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο βιτάμ λιωμένο
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
Πως το κάνουμε:
1.Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύω με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Βουτυρώνω ένα ταψί με βιτάμ. Βάζω ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνω δύο κουταλιές γέμιση. Σουρώνω το φύλλο στην άκρη του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ στο ταψί όλα τα φύλλα και όλη την γέμιση, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.
2.Ρίχνω λίγο ηλιέλαιο από πάνω και βάζω το γλύκισμα στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε κατσαρόλα βάζω τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για λίγα λεπτά.
3.Όταν ψηθεί το γλυκό το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το σιρόπι χλιαρό πάνω του σιγά σιγά με μία κουτάλα. Όταν σερβίρω αν θέλω πασπαλίζω με λίγη τριμένη κανέλα.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου