Σπαράγγια με αυγά
Ένας τέλειος αρωματικός και γευστικός συνδυασμός. Εύκολη συνταγή, φτάνει να διαθέτεις το μεράκι και την επιμονή και να τρέχεις την άνοιξη στις ρεματιές της εξοχής να μαζεύεις τα άγρια σπαράγγια ή έστω να τα αγοράσεις έτοιμα.
Υλικά
Ένα μάτσο σπαράγγια άγρια
2-3 αυγά
λάδι για το τσιγάρισμα
αλάτι
τυρί φέτα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
«Πρώτα καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα ξερά ή κόβουμε τις ξερές ουρές, αν έχουνε.
Μετά τα πλένουμε, τα δένουμε αν θέλουμε σε ματσάκι με μια κλωνίτσα να μη σκορπάνε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τα ζεματίσουμε.
Καλύτερα σε πολύ νερό να φύγει η πικρίλα.
Τα αφήνουμε να πάρουνε δυο τρεις χούχλους – τα σπαράγγια δε χρειάζονται βράσιμο – και μετά τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά να φύγει όλο το νερό.
Τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.
Όταν τσιγαριστούνε ρίχνουμε τα αυγά δαρμένα.
Αν θέλουμε βάζουμε και τυρί και παστό.
Αν βάλουμε τυρί δεν αλατίζουμε το φαγητό. Έχει αλάτι το τυρί.
Αλλιώς ρίχνουμε στο τηγάνι αλάτι όσο θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου