http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αλμυρά κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα!


Αλμυρά κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα!









Κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα!
Νόστιμα κρουασάν που τρώγω ντε σκέτα, ή γεμιστά με ότι γέμιση θέλουμε, με μία φετούλα κασέρι, γαλοπούλα ωραιότατο σαντουιτσάκι!!!



Υλικά:
125 γρ βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα για να διαλύσουμε τη μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει μία μαλακιά ζύμη
1 κρόκο αυγού για επάλειψη



Εκτέλεση:
Σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε την μαγιά.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι αυγού και λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, προσθέτουμε συγχρόνως τα καρύδια και την παρμεζάνα.






Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια, να είναι μαλακιά όπως ο λοβός του αυτιού μας.
Αν θέλουμε κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουμε και τα τυλίγουμε δίνοντάς τα σχήμα κρουασάν, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.









Τα περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.








Καλή επιτυχία!


ΠΗΓΗ  : http://zzcook.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου