Λουκούμια
.2 κιλα ζάχαρι
.1 1/2 φλυτζάνι κορνφλάουερ
.6 φλυντζάνια νερό
.1 φακελάκι μαστίχα
.1 φακελάκι βανίλια
.Ροδόνερο
.1 σακουλάκι ζελατίνα
.1/2 φλυτζάνι καρβουντισμένα ψιλοκομένα αμύγδαλα
.Ζάχαρι Άχνη
.1 1/2 φλυτζάνι κορνφλάουερ
.6 φλυντζάνια νερό
.1 φακελάκι μαστίχα
.1 φακελάκι βανίλια
.Ροδόνερο
.1 σακουλάκι ζελατίνα
.1/2 φλυτζάνι καρβουντισμένα ψιλοκομένα αμύγδαλα
.Ζάχαρι Άχνη
-Αναμιγνύετε την ζάχαρι με το κορνφλάουερ καλά σε μία κατσαρόλα.
-Προσθέτετε ανακατεύοντας το νερό, την βανίλια την μαστίχα, το ροδόνερο την ζελατίνα και τα αμύγδαλα.
-Βράζετε σε σιγανη φωτια μέχρι να δέσει
-Μόλις πήξει το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
-Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 7 ωρες.
-Το βγάζετε απο το ψυγείο το κόβετε σε κυβάκια της αρεσκειάς σας και το κυλάτε σε μία πιατέλα με άχνη ζάχαρι.
-Προσθέτετε ανακατεύοντας το νερό, την βανίλια την μαστίχα, το ροδόνερο την ζελατίνα και τα αμύγδαλα.
-Βράζετε σε σιγανη φωτια μέχρι να δέσει
-Μόλις πήξει το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
-Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 7 ωρες.
-Το βγάζετε απο το ψυγείο το κόβετε σε κυβάκια της αρεσκειάς σας και το κυλάτε σε μία πιατέλα με άχνη ζάχαρι.
ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου