Τουρσί μελιτζανάκι
Υλικά:
1 ½ κιλό μικρά μελιτζανάκια
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κεφάλι σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ½ λίτρο ξύδι
1 φλιτζάνι αλάτι
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κεφάλι σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ½ λίτρο ξύδι
1 φλιτζάνι αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τ α χαράζουμε κάθετα αφαιρώντας λίγη ψίχα. Σε ένα μικρό σκεύος ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το σέλινο, κρατώντας στην άκρη τα κλωνάρια του, το μαϊντανό του, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Με το μείγμα, γεμίζουμε τα μελιτζανάκια και γύρω-γύρω τα τυλίγουμε με τα κλωνάρια του σέλινου. Τα βάζουμε σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο και τα διατηρούμε σκεπάζοντάς τα με το ξίδι και το αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου