Φασολάκια στο φούρνο
Όταν τα φασολάκια ψήνονται στο φούρνο, δεν έχουν καμία σχέση, με αυτά που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στην κατσαρόλα. Η γεύση τους θα σας καταπλήξει.
Υλικά:
1 κιλό φασολάκια πλατιά ή στρογγυλά
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος ζωμός λαχανικών
τοματοχυμός
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι κανέλα
(Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό μοσχάρι ή κοτόπουλο)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασολάκια στο ταψί και σκορπίζουμε από πάνω όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, την ντομάτα και τον τοματοχυμό. Ανακατεύουμε ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών και νερό και ψήνουμε στους 200° για 1 με 1 1/2 ώρα περίπου, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα προσεκτικά για να μην λιώσουν και προς το τέλος του ψησίματος φροντίζουμε να τα αφήσουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και θα πάρετε συγχαρητήρια από όσους τα δοκιμάσουν.
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου