* Λίγο άνηθο
* Αλάτι πιπέρι
* Λάδι
* 2-3 αυγά
* Λεμόνια χυμό
Εκτέλεση:
* Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο*
* Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως
* Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο
* Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!
* Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο
* Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ
* Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο
Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου