ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Εντυπωσιακά, νόστιμα και απλά ταιριάζουν απόλυτα με το γιορτινό κλίμα των ημερών! Σίγουρα τα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Υλικά:
400 γρ. μέλι 100 γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα 100 γρ. κακάο 1/2 κουταλάκι του γλυκου κανέλα 200 γρ. ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ 100 γρ. κοπανισμένα φουντούκια 75 γρ. κοπανισμένα φουντούκια για να τυλίξετε τα σοκολατάκια
Εκτέλεση:
Βάλτε το μέλι σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση. Τραβήξτε το από τη φωτιά και προσθέστε σιγά σιγά τα αμύγδαλα, το κακάο, την κανέλα. τα φρούτα γλασέ και τα κοπανισμένα φουντούκια. Ανακατέψτε καλά το μίγμα. Αφήστε το να κρυώσει. Αν το μίγμα είναι πολύ υδαρές προσθέστε λίγα ακόμη φουντούκια. Πλάστε μπαλάκια και τυλίξτε τα σε κοπανισμένα φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου