ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Το ρολό με μοσχαρίσιο φιλέτο είναι μια ξεχωριστή συνταγή που μπορείτε να φτιάξεται για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Υλικά
1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
1 φύλλο κουρού
100 γρ γαλοπούλα καπνιστή
500 γρ μανιτάρια κονσέρβας σε φέτες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 αυγό
2 κουταλιές μαραγρίνη
Αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα
Εκτέλεση
Ροδίζουμε το φιλέτο, στη λιωμένη μαργαρίνη, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για 15΄.
Απλώνουμε το φύλλο και τοποθετούμε το κατά μήκος τις φέτες της γαλοπούλας, το φιλέτο, λίγη μουστάρδα και τα μανιτάρια.
Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό, και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Το αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200ο για 30΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου