Ομελέτα με σπαράγγια
Κλασσική συνταγή. Απλή στην εκτέλεση, αλλά πεντανόστιμη.
Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα άνιθο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο. Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους. Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην ομελέτα και τυρί. Η συνταγή γίνεται και με άγρια και με σπαράγγια καλλιέργειας. Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Κλασσική συνταγή. Απλή στην εκτέλεση, αλλά πεντανόστιμη.
Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα άνιθο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο. Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους. Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην ομελέτα και τυρί. Η συνταγή γίνεται και με άγρια και με σπαράγγια καλλιέργειας. Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου