Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Λικέρ ρόδι με υπέροχο άρωμα

Λικέρ ρόδι με υπέροχο άρωμα



(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)


Κρατήστε το μοναδικό άρωμα του ροδιού όλο το χρόνο, σφραγίζοντας την υπέροχη γεύση του σε μπουκαλάκια του λικέρ.

ΥΛΙΚΑ
6 ρόδια καθαρισμένα
½ λίτρο κονιάκ
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
600 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ρόδια. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλλας.
Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 μέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.
Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.
Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο, προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σουπερμάρκετ και στις κάβες ποτών) για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου