Εύκολοι (και λαχταριστοί) λουκουμάδες μανταρινιού με σοκολάτα
Τα μανταρίνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στους πάγκους, η σοκολάτα είναι... διαχρονική αξία, οι δε λουκουμάδες είναι το must για κάθε εποχή, για μικρούς και μεγάλους! Και αφού υπάρχει και η ευκολία του έτοιμου μίγματος για λουκουμάδες, όλα γίνονται πιο εύκολα.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία μίγμα για λουκουμάδες
ξύσμα από 2 ακέρωτα μανταρίνια
4 μανταρίνια χιώτικα
½ φλ. ζάχαρη
φλούδα από 1 ακέρωτο μανταρίνι
1 πλάκα κουβερτούρα, σε φλούδες ή τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το μίγμα για λουκουμάδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, χωρίς να τους τηγανίσουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στύβουμε τα μανταρίνια και ρίχνουμε το χυμό τους σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα μανταρινιού. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το μίγμα, το αφήνουμε να βράσει 5-6΄ ακόμη, μέχρι να αρχίσει ελαφρά να δένει το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι μανταρινιού.
Τρίβουμε την κουβερτούρα και γαρνίρουμε τους λουκουμάδες. Επίσης γαρνίρουμε και με λίγο ξύσμα μανταρινιού.
Πηγή: gastronomos.gr / Μαρία Αργύρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου