Νόστιμη σαρακοστιανή πατατοπρασόπιτα
(Φωτ.: olivemagazine.gr / Γιώργος Δρακόπουλος • Food styling: Tina Webb)
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πράσα με φρέσκα κρεμμυδάκια και να προσθέσουμε άλλα αρωματικά όπως δυόσμο, φρέσκο κόλιανδρο, ή ακόμα καυκαλήθρες και μυρώνια.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φύλλο χοντρό για πίτες
2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
5-6 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. αλεύρι
1½ φλ. ελαιόλαδο
αρκετό αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αλατίζουμε καλά τα πράσα και τα στύβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα ανακατεύουμε με τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι και μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τη γέμιση από πάνω και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, και αυτά αλειμμένα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την χαράζουμε σε κομμάτια. Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 60΄.
Πηγή: olivemagazine.gr / Γεωργία Κοφινά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου