Νηστίσιμα ελιομπουρεκάκια
(Φωτ.: facebook / Φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους)
Μια νηστίσιμη συνταγή εύκολη και γρήγορη, με λίγα υλικά και σύντομη προετοιμασία, που σίγουρα θα σας... ξελασπώσει σε περίπτωση ανάγκης!
ΥΛΙΚΑ
250γρ. ελιές
½ φλ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 φαρίνα 500 γρ.
1 φλ. ηλιέλαιο
½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό, το αλάτι, το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι.
Όταν γίνει ζύμη ρίχνουμε και τις ελιές και ζυμώνουμε για λίγο.
Πλάθουμε τα πιτάκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω, για περίπου 30΄.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα δοκιμάζουμε.
Πηγή: facebook / Φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους.
TAGS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου