http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες λαδιού από το Αηδονοχώρι Σερρών


Παραδοσιακοί κουραμπιέδες λαδιού από το Αηδονοχώρι Σερρών


(Φωτ.: funkycook.gr)


Μια πανεύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει!

Ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρ’ όλα αυτά η γεύση τους μοιάζει με του κουραμπιέ!
ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη
200 ml ελαιόλαδο
130 ml αλισίβα ή ανθρακούχο νερό
105 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. φρυγανιάΠαραδοσιακοί κουραμπιέδες λαδιού από το Αηδονοχώρι Σερρών
Παραδοσιακοί κουραμπιέδες λαδιού από το Αηδονοχώρι Σερρών
(Φωτ.: funkycook.gr)
Μια πανεύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει!

Ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρ’ όλα αυτά η γεύση τους μοιάζει με του κουραμπιέ!

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη

200 ml ελαιόλαδο
130 ml αλισίβα ή ανθρακούχο νερό
105 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. φρυγανιά
1 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κάψουλα βανίλια
400 gr. αλεύρι
για το σιρόπι

300 ml νερό
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. ροδόνερο ή ανθόνερο
επιπλέον θα χρειαστείτε

400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. νισεστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά για 2΄.
Προσθέτουμε την αλισίβα, τη βανίλια, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη φρυγανιά.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 15 γρ. περίπου, έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα. Τους ακουμπάμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.
Ψήνουμε για περίπου 20-22΄ στους 170°C, στις αντιστάσεις.
Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε, και βράζουμε 4΄, αφού πάρουν την πρώτη βράση.
Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι για μερικά λεπτά.
Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσουν.
Κοσκινίζουμε την άχνη με τον νισεστέ σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτοντάς τους με άχνη.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη!
Πηγή: funkycook.gr.
1 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κάψουλα βανίλια
400 gr. αλεύρι

για το σιρόπι
300 ml νερό
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. ροδόνερο ή ανθόνερο

επιπλέον θα χρειαστείτε
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. νισεστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά για 2΄.
Προσθέτουμε την αλισίβα, τη βανίλια, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη φρυγανιά.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 15 γρ. περίπου, έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα. Τους ακουμπάμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.
Ψήνουμε για περίπου 20-22΄ στους 170°C, στις αντιστάσεις.
Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε, και βράζουμε 4΄, αφού πάρουν την πρώτη βράση.
Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι για μερικά λεπτά.
Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσουν.
Κοσκινίζουμε την άχνη με τον νισεστέ σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτοντάς τους με άχνη.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη!
Πηγή: funkycook.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου