Χειμωνιάτικα γιουβαρλάκια
από τη Μαρία Εκμεκτσίογλου
(Φωτ.: mariaekmektsioglou.com)
Μια νόστιμη και θρεπτική σούπα που σε όλους κάτι θυμίζει από τα παιδικά μας χρόνια, από τη δημοφιλή Πολίτισσα μαγείρισσα.
Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες...
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 καρότα
2 πατάτες
1 ρίζα σέλινο
1 κρεμμύδι
2-3 κλαδάκια άνηθο
1 φλ. του καφέ ρύζι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπεράκι στη μύτη του κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά προσθέτοντας μέσα το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες και τις βάζουμε στην άκρη.
Παίρνουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι, και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ολόκληρο, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο κομμένα όλα σε μεγάλους κύβους, και μαζί τις μπαλίτσες του κιμά, δηλαδή τα γιουβαρλάκια.
Βράζουμε μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και η σούπα να χυλώσει.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι, γιατί έχουμε πάρει τη νοστιμιά του, και σερβίρουμε.
Πηγή: mariaekmektsioglou.com.
(Φωτ.: mariaekmektsioglou.com)
Μια νόστιμη και θρεπτική σούπα που σε όλους κάτι θυμίζει από τα παιδικά μας χρόνια, από τη δημοφιλή Πολίτισσα μαγείρισσα.
Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες...
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 καρότα
2 πατάτες
1 ρίζα σέλινο
1 κρεμμύδι
2-3 κλαδάκια άνηθο
1 φλ. του καφέ ρύζι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπεράκι στη μύτη του κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά προσθέτοντας μέσα το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες και τις βάζουμε στην άκρη.
Παίρνουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι, και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ολόκληρο, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο κομμένα όλα σε μεγάλους κύβους, και μαζί τις μπαλίτσες του κιμά, δηλαδή τα γιουβαρλάκια.
Βράζουμε μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και η σούπα να χυλώσει.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι, γιατί έχουμε πάρει τη νοστιμιά του, και σερβίρουμε.
Πηγή: mariaekmektsioglou.com.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου