Νόστιμη και εύκολη φάβα από κόκκινες φακές
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
Αυτή η βελουδένια φάβα είναι έτοιμη σε μόλις 30΄. Απογειώνουμε τη γεύση με σαρδέλες του κουτιού, ελιές, κάππαρη, και μπρουσκέτες με ελαιόλαδο και ξερό θυμάρι.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κόκκινες φακές
1 μέτριο καρότο, χοντροτριμμένο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο με το τζίντζερ για 2-3΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τις φακές και 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 15΄ ή μέχρι να μαλακώσουν, να πιουν το νερό και να αρχίσουν να διαλύονται. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Λιώνουμε τις φακές ανακατεύοντας έντονα με την κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια χοντροθρυμματισμένη κρέμα. Αδειάζουμε σε μπολ.
Ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη φάβα. Συνοδεύουμε με σαρδέλες του κουτιού, ελιές, κάππαρη, και μπρουσκέτες με ελαιόλαδο και ξερό θυμάρι.
Πηγή: gastronomos.gr / Νένα Ισμυρνόγλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου