Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Σπέσιαλ ομελέτα φούρνου με σπανάκι, μανιτάρια και ζαμπόν


Σπέσιαλ ομελέτα φούρνου με σπανάκι, μανιτάρια και ζαμπόν


(Φωτ.: akispetretzikis.com)


Μια άκρως... φοιτητική συνταγή, λόγω της ευκολίας της! Απλή, γρήγορη και εποχική, τώρα που τόσο το σπανάκι όσο και τα μανιτάρια αφθονούν στους πάγκους των λαϊκών αγορών.
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ. ελαιόλαδο
80 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
80 γρ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 μεσαία αυγά, χτυπημένα
1 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρίμαχου σκεύους (20-25 εκ.) και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά να πάει παντού.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μας και τα σοτάρουμε για 2΄.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι, και σοτάρουμε για άλλο 1΄ μέχρι το σπανάκι να χάσει τελείως τα υγρά του.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε ελαφρά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος προσέχοντας να μην χαλάσουμε την κρούστα της φρυγανιάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσει η ομελέτα στο σκεύος μας.
Τέλος, προσθέτουμε προσεκτικά και τα αυγά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25΄.
Αφαιρούμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 5΄ μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
Πηγή: akispetretzikis.com.

ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου