Φασολάδα με μύδια, η... θαλασσινή
(Φωτ.: botrini.gr)
Ή, η καλοκαιρινή εκδοχή του εθνικού μας φαγητού...
Δυο αγαπημένες γεύσεις παντρεύει σ' αυτό το πιάτο ο Έκτορας Μποτρίνι, και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Το άρωμα από το νερό των μυδιών εγγυάται μοναδική απόλαυση.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φασόλια μέτρια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 γρ. μύδια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν για 10 ώρες σε παγωμένο νερό.
Ξεπλένουμε και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε μέσα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε να βράζει.
Ξεχωριστά σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια να ανοίξουν με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Τα καθαρίζουμε, κρατάμε την ψίχα και το νερό.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, αφήνουμε να βράσει 5-6΄, την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει ακόμα μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια, και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό από τα μύδια.
Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα μύδια με το μαϊντανό.
⇔
Σερβίρεται αρκετά ζεστή.
Πηγή: botrini.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου