http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μπακαλιάρος... αλλιώς, με πατάτες και μπόλικα μπαχαρικά


Μπακαλιάρος... αλλιώς, με πατάτες και μπόλικα μπαχαρικά


(Φωτ.: Γιάννης Νιαροπέτρος)


Ένα εύκολο, απλό και γρήγορο πιάτο που σίγουρα θα λατρέψετε. Σερβίρεται ιδανικά σε κυριακάτικο τραπέζι και... τραβάει μπιρίτσα!

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα μπακαλιάρου

2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
1 λεμόνι (το χυμό)
2-3 λεπτές φέτες λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
σκόρδο σε σκόνη
καπνιστή πάπρικα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
μουστάρδα κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα.

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε πάνω από τις φέτες πατάτας τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σκόρδο σε σκόνη, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Όταν προθερμανθεί ο φούρνος βάζουμε μέσα το ταψί με τις φέτες πατάτας και τα μπαχαρικά για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν οι φέτες τραγανές.
Όταν οι πατάτες βρίσκονται στο δέκατο λεπτό ψησίματος βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Όταν αρχίζουν να τηγανίζονται καλά, τα θρυμματίζουμε τα με ένα πιρούνι.
Βγάζουμε τα ψάρια μόλις πάρουν ωραίο χρώμα και γίνουν ζουμερά, αλλά λίγο πριν στύβουμε μισό λεμόνι μέσα στο τηγάνι.
Στήνουμε πιάτο βάζοντας το ψάρι, τις φέτες πατάτας, 2-3 λεπτές φέτες λεμόνι και μουστάρδα.
Πασπαλίζουμε το πιάτο με σκόρδο, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι και αλάτι.

Καλή όρεξη!
Πηγή: Γιάννης Νιαροπέτρος / cookpad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου