http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Καιρός για μήλα και... μηλόπιτα αναποδογυριστή!


Καιρός για μήλα και... μηλόπιτα αναποδογυριστή!


(Φωτ.: Πέτρος Αδριανόπουλος)


Φθινόπωρο, και στα καφάσια του μανάβη άρχισαν ήδη να εμφανίζονται όλων των ειδών τα μήλα. Διαλέξτε ποια σας αρέσουν περισσότερο, στρώστε τα στο ταψί, σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετή κανέλλα, και... ετοιμαστείτε για το πιο ζουμερό γλυκό της εποχής!

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. βούτυρο

5 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα

για τη ζύμη

4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
1½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το ζεσταίνουμε στο φούρνο για 5-6΄, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, το βγάζουμε από το φούρνο. Δεν σβήνουμε το φούρνο, τον αφήνουμε στους 180° C.
Στρώνουμε τις ροδέλες μήλων στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε πολύ σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45΄.
Την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr
Πηγή: gastronomos.gr / Άννα Ναθαναηλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου