ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Με τα πιο απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι έχουμε ένα χορταστικό πιάτο πεντανόστιμο, που δεν το βαριόμασταν ποτέ αρέσει σε όλους και τρώγεται οποιαδήποτε ώρα και μέρα.
Ομελέτα με τηγανιτές πατάτες και κρεμμύδια !!!!
Υλικά
• 5 αυγά χτυπημένα
• 5 - 6 πατάτες
• 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
• 50 γραμ. φέτα τρίμα
• 2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
• ⅔ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
• αλάτι - ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, λίγο πιο χοντρές από ότι τις τηγανιτές.
Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια και τα αλατίζουμε.
Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια.
Όταν οι πατάτες ροδίσουν, με ένα κουτάλι, αφαιρούμε από το τηγάνι το περισσευούμενο λάδι.
Με ένα πηρούνι, πατάμε τις πατάτες να λιώσουν λίγο και ρίχνουμε τη φέτα και τη ρίγανη.
Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το πιπέρι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.
Όταν ροδίσει απο τη μία μεριά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, ή δίσκου, ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη μεριά.
Τη σερβίρουμε ζεστή.
-- Εάν θέλουμε, όταν τηγανίσουμε τις πατάτες, μπορούμε αντί να τελειώσουμε την ομελέτα στο τηγάνι, να βάλουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψάκι, να ρίξουμε τα υπόλοιπα υλικά, να ανακατέψουμε και να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου