Mücver (μιτσβέρ) στο φούρνο: Μια συνταγή από την Πόλη
Μια διαφορετική εκδοχή του κολοκυθοκεφτέ σάς παρουσιάζει σήμερα το pontos-news.gr, το μιτσβέρ. Στην Πόλη το σερβίρουν ως ορεκτικό.
ΥΛΙΚA
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 πατάτα
1 μικρό κρεμμύδι
1 πράσο
λίγο μαϊντανό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 φύλλα σπανάκι ή σέσκουλο
2-3 αυγά
λίγο τυρί
2-3 κουταλιές αλεύρι
λίγο μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το κολοκύθι, το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι από τον τρίφτη ξεχωριστά. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σπανάκι.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, και έπειτα ένα-ένα όλα τα λαχανικά που ετοιμάσαμε.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, θρυμματισμένο τυρί, τα αυγά, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα λαχανικά και φτιάχνουμε ένα μίγμα το οποίο αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο ταψί.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και το βάζουμε σε φούρνο στους 200° μέχρι να ξεροψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου