Τηγανιά νηστίσιμη με μανιτάρια
Την συνταγή την έχω πάρει από το γνωστό φαγάδικο της Θεσσαλονίκης «Τηγανιές και σχάρες».
ΥΛΙΚA
100 γρ. μανιτάρια λευκά
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
ελαιόλαδο
κονιάκ
φρέσκο βούτυρο
σκόρδο
ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
Τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄ περίπου.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ψιλοκομμένο σκορδάκι, και μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν λίγο, τα σβήνουμε με κονιάκ.
Λίγο πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι προσθέτουμε λίγο ξίδι μπαλσάμικο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρονται ζεστά.
TIPS
Θρεπτική Αξία
Τα μανιτάρια έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος, νάτριο και καθόλου χοληστερίνη! Λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών.Επίσης, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών όπως βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β (ειδικά φυλλικό οξύ αλλά και θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, Β6), σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σελήνιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου