Μηλόπιτα κέικ light
Συστατικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι λάδι
2/3 του ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5%
4 μεγάλα μήλα
¼ του ποτηριού καρύδια
¼ του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κ.σ σουσάμι
4 αυγά
Κανέλλα και βανίλια
Τρόπος μαγειρέματος
1 Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, και την βανίλια
2 Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες.
3 Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μείγμα.
4 Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και μια κουταλιά κανέλα.
5 Προσθέτουμε από πάνω την άλλη δόση της ζύμης και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
6 Ψήνουμε στους 170-200°C περίπου για τρία τέταρτα της ώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου