Γλύκισμα με ανθότυρο και σταφίδες
Μερίδες: 6
Υλικά
500 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας εσάνς βανίλιας
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
170 γρ. σταφίδες ξανθές
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με το χυμό λεμονιού, την εσάνς βανίλιας και τη ζάχαρη. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και την κανέλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 23 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα του γλυκού. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180° C. Αφήνετε το γλυκό για 10’ και το ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια.
Μερίδες: 6
Υλικά
500 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας εσάνς βανίλιας
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
170 γρ. σταφίδες ξανθές
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με το χυμό λεμονιού, την εσάνς βανίλιας και τη ζάχαρη. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και την κανέλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 23 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα του γλυκού. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180° C. Αφήνετε το γλυκό για 10’ και το ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου