ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Ένα εύκολο αλμυρό κέικ, κατάλληλο για μπουφέ αλλά και παιδικό κολατσιό!
Εκτός από τα υλικά που αναφέρονται, μπορείτε να προσθέσετε και οτιδήποτε
άλλο της αρεσκείας σας, όπως πιπεριές κόκκινες και πράσινες, ελιές,
κτλ.
Υλικά (για 2 μακρόστενες φόρμες)
250 γρ. βούτυρο αγελάδας (πολύ μαλακωμένο)
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 αυγά μεγάλα
300 γρ. τυρί κίτρινο (της αρεσκείας μας) τριμμένο
200 γρ. φέτα
150 γρ. λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες
Εκτέλεση
Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Το ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με το
μείγμα και μετά ρίχνουμε και τη φέτα τρίβοντας τη με τα χέρια.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ψιλοκομμένο μπέικον.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε και το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε ένα σφικτό μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο βουτυρωμένες και αλευρωμένες μακρόστενες φόρμες για κέικ.
Δεν γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσει.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου