ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε κατά μήκος, έτσι ώστε η τομή
να φτάνει σε βάθος μέχρι τη μέση του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια τα
ζεματάμε γιά 4'-5' σε νερό που βράζει και τα βγάζουμε να στραγγίξουν. Σε
ένα ταψάκι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης με
3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε με το μείγμα ένα- ένα
φύλλο κρεμμυδιού, τόσο ώστε να κλείνει το άνοιγμα και τα τοποθετούμε
δίπλα -δίπλα κυκλικά, σε φαρδειά κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε
χαμηλή φωτιά γιά 40' περίπου. Τα σερβίρουμε όπως είναι με λεμόνι ή με
αβγολέμονο, χρησιμοποιώντας το ζουμί τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου