ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Νόστιμη παραδοσιακή καλαμποκόπιτα … από την εποχή της κατοχής!
Υλικά
2 ποτήρια του νερού καλαμποκίσιο αλεύρι
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα φαγητού που τη σβήνουμε με μισό λεμόνι 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
2 ποτήρια του νερού καλαμποκίσιο λάδι
5 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμάρια)
350 γρ. τυρί φέτα
Μαργαρίνη ή λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και
προσθέτουμε νερό ώσπου να πετύχουμε ένα παχύρευστο χυλό. Μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε και μίξερ, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αφήνουμε το
μείγμα να “ξεκουραστεί” για 20-30 λεπτά.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς.Τρίβουμε τη φέτα (με τα χέρια), τη ρίχνουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας (χρησιμοποιήστε το ταψί του φούρνου) και ρίχνουμε το χυλό.
Τοποθετούμε το ταψί στη 2η θέση του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά
στους 250 βαθμούς (στο πρόγραμμα κάτω ψήσιμο και πάνω αέρα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου