ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ζυμώνουμε πολύ
καλά, μέχρι να έχουμε μια ωραία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να
ξεκουραστεί και να φουσκώσει μια ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε το τυρί μας και το ανακατεύουμε καλά με τα 2 αυγά.
Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη με τα δάχτυλά μας και με τον πλάστη μας το
μικρό ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο, όσο ένα πιατάκι του καφέ
περίπου. Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά μικρή γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό
το φύλλο και μετά το κάνουμε σαν σαλιγκάρι. Τα αφήνουμε λίγο να
φουσκώσουν στην άκρη.
Πριν τα βάλουμε να ψηθούν, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με ηλιέλαιο και
μετά με ένα αυγό. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να
πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου