ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ (ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ)
Μια γευστική ιδέα για το μπουφέ σας στο πάρτι, για ένα βράδυ
με φίλους και μπυρίτσα ή για παιδικό κολατσιό στο σχολείο…. από την Όλγα Πολυδώρου, και Το Όμορφο Κουζινάκι της!
Υλικά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. ηλιέλαιο
125 γρ. νερό χλιαρό
125 γρ. γάλα χλιαρό
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Γέμιση 1 συσκευασία τυρί Φιλαδέλφεια
450 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια (μπορείτε να βάλετε ότι αλλαντικό σας αρέσει)
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ τη μαγιά τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και 50 γρ. από
το αλεύρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα αφήνετε 20 λεπτά να φουσκώσει
η ζύμη. Μετά αφού φουσκώσει η ζύμη, ρίχνετε το νερό, το αλάτι, το λάδι
και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί καλά να έχετε μια
ωραία αφράτη ζύμη. Αν δείτε ότι είναι λίγο σκληρή ρίξτε λίγο λάδι στα
χέρια σας και συνεχίστε το ζύμωμα (προσοχή όχι άλλο αλεύρι).
Αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Όταν είναι έτοιμη την κόβετε σε όσα
κομμάτια θέλετε και με ένα πλαστή μικρό τα ανοίγετε σε φύλλο περίπου όσο
το πιατάκι του καφέ και αλείφεται πάνω του λίγο από το τυρί και ρίχνετε
τέλος μπέικον. Τα κλείνετε σε φακελάκια (ή ότι άλλο σχήμα θέλετε) και
τα βάζετε στο ταψί σας, αφού πρώτα έχετε στρώσει λαδόκολλα για να μην
κολλήσουν. Τα ψήνετε 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις!
Από πάνω αν θέλετε τα αλείφεται με λίγο αυγό ή γάλα και ρίχνετε σουσάμι.
Extra tip:
Αν τα θέλετε σκέτα απλά όταν είναι έτοιμη η ζύμη κόβετε κομμάτια, τα κάνετε μπαλάκια και τα ψήνετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου