ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
Νόστιμα, αφράτα τυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν, κατάλληλα για μπουφέ αλλά και για παιδικό κολατσιό!
Αν πάλι αποφασίσετε να βάλετε ως γέμιση λουκανικάκια…. τα παιδιά θα τα εξαφανίσουν!
Υλικά
2 νεροπότηρα γάλα
1 1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
8 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 αυγά
2 πακετάκια ξηρή μαγιά
βιτάμ (θα το βάλουμε σε κομματάκια πάνω στα πιτάκια, όχι μέσα στη ζύμη).
Για τη γέμιση
τυρί φέτα και αυγό ή
λουκανικάκια πάρτι (ή μεγάλα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε μικρά κομμάτια)
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το γάλα και το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι
& τα ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη μαγιά
και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Τα ανακατεύουμε ολα με τον αυγογδαρτη. Στη
συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνουμε μέχρι να
έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι με διαφάνεια και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση (τυρί, αυγό με τυρί, ή λουκανικάκια).
Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το ξαναζυμώνουμε και το κάνουμε μια μακρυά λωρίδα, την οποία την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα και κόβουμε σε 8 ακτινωτά
κομμάτια, όπως στην πίτσα, σχηματίζοντας 8 τρίγωνα. Βάζουμε λίγη γέμιση
στο πιο πλατύ σημείο του κάθε τριγώνου και το τυλίγουμε μέχρι τη μύτη να
πάρει το σχήμα του κρουασάν.
Λαδώνουμε ένα ταψί (ή βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, την οποία και
βουτυρώνουμε) και βάζουμε τα πιτάκια μέσα, με μικρή απόσταση μεταξύ τους
γιατί θα φουσκώνουν λίγο κατά το ψήσιμο. Πάνω σε κάθε πιτάκι βάζουμε
ένα κομματάκι βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου