ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΟΥΠΑ
Μία Κρητική συνταγή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα που θα σας κρατήσει μέσα στο σπίτι για τα καλά.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθος
1 αβγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό κρασί (ξηρό)
1/2 λεμόνι (χυμός)
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφριά το ξερό κρεμμύδι.
Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό.
Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα περίπου τέταρτο ακόμη.
Δοκιμάζουμε το φαγητό και αλατοπιπερώνουμε.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό μέχρι να αφρίσει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο από το ζουμί της σούπας.
Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρετε ζεστή με φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Πρόταση για Ποτό
Συνοδεύουμε με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθος
1 αβγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό κρασί (ξηρό)
1/2 λεμόνι (χυμός)
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφριά το ξερό κρεμμύδι.
Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό.
Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα περίπου τέταρτο ακόμη.
Δοκιμάζουμε το φαγητό και αλατοπιπερώνουμε.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό μέχρι να αφρίσει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο από το ζουμί της σούπας.
Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρετε ζεστή με φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Πρόταση για Ποτό
Συνοδεύουμε με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου