Υλικά για την κρέμα:
- Γάλα 500ml
- Αυγό 1 σε θερμοκρασία δωματίου
- Ζάχαρη 120 γρμ.
- Αλεύρι 60 γρμ.
- Φλούδα 1 λεμονιού
- 4 τμχ. Βανίλια σκόνη
Υλικά για την βάση:
- Αλεύρι 300 γρμ.
- Ζάχαρη 200 γρμ.
- Αυγά 4 τμχ. σε θερμοκρασία δωματίου
- Ηλιέλαιο 130 ml (εγώ έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό ελαιόλαδο)
- Γάλα 100 ml σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
- Αλάτι μια πρέζα
- Βανίλια 2τμχ.
- Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρεμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι την ζάχαρη το αυγό, ρίχνουμε και λίγο από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα που έχουμε ήδη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει, χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει γρηγορότερα και βάζουμε από πάνω του μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα προκειμένου να μη μας κάνει από πάνω πέτσα. Τώρα ετοιμάζουμε την βάση για το κέικ. Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα την βανίλια το λάδι το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπεικιν το αλάτι και τέλος το γάλα. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ και το ρίχνουμε σε ταψί μεσαίου μεγέθους (το δικό μου ήταν 30 επί 35 εκατοστά), αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού και την όποια έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει. Στην συνέχεια παίρνουμε την κρύα κρεμά και βάζουμε με ένα κουτάλι επάνω στην ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψί (όπως στην φώτο).
Ψήνουμε στους 160 β με 170β. για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε, για να βεβαιωθείτε θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνουμε στα κέικ. Αχνίζουμε από πάνω αφού κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή επιτυχία!!!
Να το κάνετε αξίζει!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου