http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Στρόμπολι με ό, τι περίσσεψε από τις γιορτές

Στρόμπολι με ό, τι περίσσεψε από τις γιορτές



stroboli_746850260.jpg


Στρόμπολι με ό,τι περίσσεψε από τις γιορτές προτείνει η  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΠΑΘΟΣ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι δυνατό
350 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γ. αλάτι
ότι μας περίσσεψε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Εναλλακτικά
4 φέτες σαλάμι
4 φέτες βραστό ζαμπόν
4 φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει
1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα μπαστούνι
αβγά βρασμένα
5-6 φύλλα βασιλικού
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή
λίγο ανθό αλατιού
Εκτέλεση 
1. Αλευρώνουμε τον πάγκο κουζίνας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 40x30 εκ. και0,5 εκ. πάχος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC. Στεγνώνουμε πολύ καλά την πιπεριά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
2. Ξεκινώντας 10 εκ. μέσα από την περίμετρο του φύλλου, απλώνουμε σε στρώσεις το σαλάμι, το ζαμπόν, το τυρί, το βασιλικό, την πιπεριά και τα αβγά. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
3. Διπλώνουμε τρεις φορές το φύλλο με τη γέμιση. Κόβουμε τα πλαϊνά που εξέχουν και πατάμε καλά τις ενώσεις να κλείσουν. Χαράζουμε επιφανειακά κατά μήκος το στρόμπολι σε 6-8 χαρακιές.
4. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο.Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και μεταφέρουμε το στρόμπολι στο πυρωμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 20΄-25΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό και τραγανό.

Χαράζουμε την επιφάνεια του στρόμπολι για να φεύγουν οι ατμοί της γέμισης και να παραμείνει τραγανό το στρόμπολι μέχρι την τελευταία μπουκιά. Όσο πιο λεπτό ανοίξουμε το φύλλο τόσο πιο τραγανό θα γίνει. Όσο λιγότερη υγρασία έχουν τα υλικά της γέμισης τόσο πιο ωραίο θα γίνει το στρόμπολι.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΠΑΘΟΣ

1 σχόλιο:

  1. αυτο δεν το προτεινει η αργυρο μπαρμπαρυγου αλλα το εφτιαξα εγω στην σελιδα μου μαγειρικη με παθος και δεν πηρατε την αδεια μου για να βαλετε την δημοσιευση μου ουτε την πηγη δεν γραφετε http://wwwirida.blogspot.gr/2011/08/stromboli.html αν και γραφω στην σελιδα μου ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΩΣΤΟΣΟ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΥΠΟ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΕΣΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή