Πολίτικη βασιλόπιτα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζλανια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
3 βανίλιες
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Μισό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
Μισό φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
3 βανίλιες
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Μισό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το γάλα, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τα έχουμε κοσκινίσει.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου