Kipferl με καρύδα και λευκή σοκολάτα!
Τα μπισκοτάκια που θα σας κεράσουμε σήμερα για να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας, είναι πεντανόστιμα!!
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αυστρία την Ελβετία και την Γερμανία.
Υλικά:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
1 κρόκο αυγού
1 τσιμπιά αλάτι
Για επάλειψη:
το ασπράδι από το αυγό που χρησιμοποιήσαμε στη ζύμη
Επιπλέον:
50-60 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
100 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός, ώστε να πετύχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και την ινδική καρύδα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, ώστε να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη πλαστική μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά, ώστε να σφίξει.
Στην συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε ένα μπαστουνάκι 15 εκ. περίπου και το χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε 14-15 φετούλες.
Πλάθουμε κάθε φετούλα ζύμης σε μικρότερη μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε κορδονάκι 7-8εκ δίνοντάς της το σχήμα των κρουασάν.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια της ζύμης την ίδια διαδικασία.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-18 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν λίγο.
Έπειτα παίρνουμε ένα ένα , βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και στη συνέχεια στην ινδική καρύδα.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να στεγνώσει η σοκολάτα.
Μετά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε με το αγαπημένο μας ρόφημα ή χυμό.
Η παραπάνω δόση δίνει 14-15 λαχταριστά μπισκοτάκια!
Καλή επιτυχία!!!
http://www.filenades.gr
syntageskardias.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου