Φασόλια γίγαντες στο φούρνο
Υλικά
- 500 γρ. φασόλια άσπρα γίγαντες ή ελέφαντες
- 3 λίτρα νερό για το μαγείρεμα
- 600 γρ. ξεφλουδισμένα και τριμμένα κρεμμύδια
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ. πάστα ντομάτας
- 250 ml ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό τριμμένο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 φακελάκι από Βιολογικό Θερμαντικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης & Καρυκεύματα (στην άσπρη-μπορντώ συσκευασία)
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε για 6-8 ώρες σε νερό. Σε μια ψηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια με 2 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία με ακάλυπτη κατσαρόλα.
Ακολούθως, αφαιρούμε τον άσπρο αφρό που δημιουργείται με μια τρυπητή κουτάλα. Αφού πάψει να δημιουργείται αφρός, καλύπτουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 1½ ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνουμε τα φασόλια και το υγρό σε ένα βαθύ ταψί, διαμέτρου 35 εκατοστών. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου.
Τέλος, όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά ακόμη.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου