Νόστιμο ελιόψωμο εύκολα και γρήγορα
Με λιγότερο από 5 ευρώ, θα έχετε το δικό σας σπιτικό ψωμάκι!
Υλικά
500 γρ. (4 φλ.τσαγιού) αλεύρι για όλες τς χρήσεις
20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ
5 γρ. (1 κουτ. γλυκου) αλάτι
150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα.
Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές και τα διπλώνετε σε ρολό.
Σε μεγάλο τετράγωνο ταψί, βάζετε αντικολλητικό χαρτί, το βουτυρώνετε και τοποθετείτε τα 2 ρολά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 45 λεπτά και μετά στους 150οC για άλλα 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου