http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ονειρεμένα μελομακάρονα

Ονειρεμένα μελομακάρονα

Ονειρεμένα μελομακάρονα
Υλικά
Για το πρώτο μίγμα
- 250 ml χυμός από φρέσκο πορτοκάλια 
- 500 γρ. ηλιέλαιο
- 100 ml μέλι θυμαρίσιο
- 175 ml νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
Για το δεύτερο μίγμα
- 8 γρ. αμμωνία σκόνη
- 8 γρ. κανέλα σκόνη
- 4 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
- 4 γρ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το τρίτο μίγμα
- 1.050 γρ. αλεύρι μαλακό
- 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
- 1 λίτρο νερό
- 1.600 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. γλυκόζη ή 200 γρ μέλι θυμαρίσιο
- Φλούδα από ένα λεμόνι
- 1 ξυλαράκι κανέλας
Για το πασπάλισμα
- Τριμένο καρύδι ή αμύγδαλο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του πρώτου μίγματος και ομογενοποιούμε. Ανακατεύουμε ξεχωριστά και τα υλικά του δεύτερου μίγματος και τα προσθέτω στο πρώτο. 
Σε άλλο σκεύος ή λαδόκολλα ανακατεύουμε τα υλικά του τρίτου μίγματος και τα διπλοκοσκινίζουμε. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και αυτό το μίγμα στα προηγούμενα.
Προσοχή! Το ανακάτεμα-ζύμωμα πρέπει να είναι τόσο ώστε να μην ξεράσει η ζύμη μας το λάδι, διαφορετικά τα μελομακάρονα θα ξεραθούν. Πλάθω μελομακάρονα μετρίου μεγέθους, 20-25 γρ. το καθένα ώστε το ψήσιμο να είναι ομοιόμορφο. 
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά. Αν τα κάνουμε μεγαλύτερα σε μέγεθος προσθέτουμε 2 λεπτά στο ψήσιμο.
Βράζουμε το σιρόπι για 4-5 λεπτά. Το ρίχνουμε, σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στα μελομακάρονα μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ενώ είναι ακόμα καυτά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.
***Καλό είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι από την προηγούμενη μέρα.***

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου