http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σπιτικές γαλακτοφέτες τυπου Kinder και ξετρελάνετε τα παιδιά!

Σπιτικές  γαλακτοφέτες τυπου Kinder και 

ξετρελάνετε τα παιδιά!

Φτιάξτε σπιτικές Kinder γαλακτοφέτες και ξετρελάνετε τα παιδιά!
Δοκιμάστε τα και... δεν θα το μετανιώσετε!

Τι χρειαζόμαστε:

Για το εξωτερικό μπισκότο:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ σκόνη άγλυκου κακάο
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά για γλυκά
… για τη γέμιση!
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα
  • 250 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 8 γρ ζελατίνα (σε φύλλα)
Πώς το κάνουμε:

Για το εξωτερικό μπισκότο:

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη μαγιά, τα αναμειγνύουμε και τους προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Αδειάζουμε τη ζύμη μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί φούρνου (των 28 ή 30 εκατοστών, για να μας βγει λεπτή η βάση, όπως στα kinder του εμπορίου).
  3. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 20 λεπτά.
… για τη γέμιση:
  1. Ζεσταίνουμε 50 γρ. γάλα και διαλύουμε εκεί μέσα την ζελατίνα (που την έχουμε μουσκέψει προηγουμένως σε κρύο νερό, να μαλακώσει, και στη συνέχεια την έχουμε την έχουμε στραγγίσει καλά).
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τη βανίλια.
  3. Προσθέτουμε και το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
  4. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε την (καλο)κτυπημένη κρέμα γάλακτος.
  5. Αφήνουμε να ξεκουρασθεί έως ότου σφίξει.
  6. Κόβουμε την βάση μας σε κομμάτια 9 x 4 εκατοστά και τα χωρίζουμε σε ζευγάρια.
… για τη συναρμολόγηση:
  1. Πάνω στο ένα από τα δύο κομμάτια του κάθε ζευγαριού προσθέτουμε από την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει και την σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος “σάντουιτς”.
  2. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας ισιώνουμε τις πλαϊνές επιφάνειες του “σάντουιτς”.... et voila!!! Έχετε ήδη κάνει limit up στο χρηματιστήριο της αγάπης του παιδιού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου