Ποντιακά πιτάκια σατς' περέκ με κιμά ή τυρί
Το Pontos-News.gr σας προτείνει ποντιακά πιτάκια, σατς περέκ με κιμά ή ποντιακό τυρί.
Τα περέκ ήταν φύλλα που ψηνόταν στο σάτς'. Ένα κυρτό λαμαρινένιο δίσκο, που έμπενε πάνω στη φωτιά. Στη σύγχρονη κουζίνα θα το ψήσουμε στο φούρνο.
Υλικά για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. αλάτι
νερό όσο πάρει
(Μπορείτε να βρείτε έτοιμα περέκ στα καταστήματα με ποντιακά προϊόντα)
Υλικά για τη Γέμιση
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτάχνουμε ζύμη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα στρογγυλά διαμέτρου 20 περίπου εκατοστών. Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο δύο φορές έτσι ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα περέκ. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Σημείωση: Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κιμά ένα ποντιακό κίτρινο τυρί, το οποίο αφού κόψετε σε κύβους ή τρίψετε στο χονδρό του τρίφτη θα το τοποθετήσετε στα φύλλα.
Καλή σας όρεξη!
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Pontos-News.Gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου