Υβριστόν ή εβριστόν. Η βασική συνταγή
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει το Υβριστόν ή Ευριστόν που είναι ποντιακά ζυμαρικά, περίπου σαν χυλοπίτες.
Υλικά
500 γρ αλεύρι
1 κ.γ.Αλάτι
Νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε νερό γιαν να φτιάξουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα λεπτά και στρογγυλά διαμέτρου 30 εκ τα οποία βάζουμε στο φούρνο στους 100° για πολύ λίγο, μόνο για να στεγνώσουν, όχι να ψηθούν για να μπορούμε να τα τυλίξουμε και να τα κόψουμε.
Τα τυλίγουμε σε ρολά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και στη συνέχεια σε λωρίδες, να γίνουν σαν χυλοπίτες. Τα απλώνουμε σε ταψί και στη συνέχεια τα ροδίζουμε στο φούρνο, στους 180°.
Όταν κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για πολλούς μήνες και τα χρησιμοποιούμε όπως τις χυλοπίτες. Συνταγές με υβριστόν θα σας δίνουμε μέσα από το Pontos-News.Gr
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει το Υβριστόν ή Ευριστόν που είναι ποντιακά ζυμαρικά, περίπου σαν χυλοπίτες.
Υλικά
500 γρ αλεύρι
1 κ.γ.Αλάτι
Νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε νερό γιαν να φτιάξουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα λεπτά και στρογγυλά διαμέτρου 30 εκ τα οποία βάζουμε στο φούρνο στους 100° για πολύ λίγο, μόνο για να στεγνώσουν, όχι να ψηθούν για να μπορούμε να τα τυλίξουμε και να τα κόψουμε.
Τα τυλίγουμε σε ρολά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και στη συνέχεια σε λωρίδες, να γίνουν σαν χυλοπίτες. Τα απλώνουμε σε ταψί και στη συνέχεια τα ροδίζουμε στο φούρνο, στους 180°.
Όταν κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για πολλούς μήνες και τα χρησιμοποιούμε όπως τις χυλοπίτες. Συνταγές με υβριστόν θα σας δίνουμε μέσα από το Pontos-News.Gr
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου