ΖΕΣΤΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ο καιρός έχει κρυώσει, μαγειρέψτε κάτι πιο ζεστό!
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γ. κύμινο (σε σπόρους)
- 450 γρ. καρότα σε φέτες
- 1 μεγάλη πατάτα σε φέτες
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 400 γρ. άσπρα φασόλια (κονσέρβας)
- αλάτι
- πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο μαϊντανό (για το γαρνίρισμα)
- γιαούρτι (προαιρετικό)
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τα καρότα και την πατάτα για να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να πάρει μια βράση.
- Σιγοβράζετε για 15′ με κλειστό καπάκι.
- Κατόπιν, το αφήνετε να κρυώσει για λίγο και το περνάτε από το μίξερ για να πολτοποιηθούν τα συστατικά.
- Βάζετε τη σούπα ξανά σε κατσαρόλα και προσθέτετε τα φασόλια.
- Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με μαϊντανό και γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου