Κέικ αμυγδαλόπιτα
Υλικά (Για 4-6 άτομα)
- 400 γραμμάρια αμύγδαλα σε σκόνη
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 300 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
- Άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε με σύρμα την άχνη, τον χυμό και τα λάδια και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάλι.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και αδειάζουμε το μείγμα μέσα.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: ofono.gr
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr
i love the sound of this cake..i was wondering whether this is an authentic greek recipe or not..cheers..jane
ΑπάντησηΔιαγραφή