ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Δείτε μια πανεύκολη συνταγή για τηγανιά κοτόπουλο που συνοδεύεται με μια εύκολη σάλτσα μουστάρδας και με πολύχρωμες πιπεριές. Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε!
Υλικά
μισό κιλό τηγανιά κοτόπουλο σε κομμάτια
μια κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
μια πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο χλιαρό νερό
τριμμένος κόλιανδρος
λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Directions
Θωρακίζουμε σε καυτό λάδι την τηγανιά.
Αφού πάρει λίγο χρώμα εξωτερικά, προσθέτουμε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
Ανακατεούουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το σκόρδο και το λεμόνι με λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε και σε χαμηλή φωτιά σιγοψήνουμε για 15′ λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου